Bursa Çanakkale Turu
Bursa hareketli – çıkışlı günübirlik ve konaklamalı Çanakkale Şehitlik Turu seçenekleriyle Bursa’dan Çanakkale Gezi paketleri 2024-2025.
Bursa Çanakkale Turu
Tur Adı: Çanakkale Turu
Tur Tarihi: Tüm Yıl Uygulanabilir
Başlangıç Noktası: Bursa Merkez
Bitiş Noktası: Bursa Merkez
Tur Süresi: Günübirlik / 2 Gün 1 Gece
Tahmini Karayolu Km: 550 Km
Tahmini Yolculuk Süresi: Gidiş Dönüş 8 Saat
Tur Noktaları: Çanakkale Şehir İçi – Çanakkale Şehitlikleri – Truva Ören Yeri
DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ. BU PROGRAM SADECE ÖZEL ORGANİZASYONLAR İÇİNDİR. DIŞARIDAN KATILIMA AÇIK DEĞİLDİR. BURSA KESİN KALKIŞLI DEĞİLDİR.
TÜM YIL BOYUNCA 365 GÜN ÇANAKKALE MERKEZ HAREKETLİ TURLARIMIZA, ÇANAKKALE’YE KENDİ İMKANLARINIZLA GELEREK KATILABİLİRSİNİZ.
Çanakkale merkez hareketli tura katılmak için tıklayınız:
Tur programımız 2 Günlük Çanakkale gezisi şeklinde planlanmıştır.
Günübirlik Bursa Çıkışlı Çanakkale Turu programında sadece 2. gün yer alan Çanakkale Şehitlik Turu gezi planı uygulanır.
2 Gün 1 Gece Konaklamalı paket tur programında ise Bursa hareketli olarak tüm program uygulanır.
Bursa Çanakkale Turu Programı
1. GÜN: Bursa – Çanakkale Yolculuk, Şehir İçi Turu ve Truva Turu
Sabah saat 06:00’da Bursa Ulu Cami önünde buluşuyoruz. Özel bir gezi olacağı için saat ve adres ayrıca belirlenebilir.
Buluşma sonrasında Çanakkale’ye hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan Karacabey merkez başta olmak üzere güzergah üzeri duraklardan alınabilir.
Yaklaşık 3-4 saatlik bir karayolu yolculuğu sonrasında Çanakkale‘ye ulaşıyoruz.
Saat 10:00 – 10:30 civarında Truva Antik Kenti‘ne ulaşıyoruz.
Ören yerine giriyor ve katmanları rehberimizle birlikte geziyoruz. Eski şehir kalıntıları, antik surlar, sunaklar, tarihi kapıları ve Truva Dönemlerinin gün yüzüne çıktığı kazı alanlarını tek tek inceliyoruz. Heinrich Schliemann Yarması, Kan Kuyuları, Kurban Alanları ve Antik Tiyatro hakkında rehberimizden bilgiler alıyoruz. Antik kent içinde yer alan Truva Atını da geziyor ve müzeye geçiyoruz.
Yıllardır bir biri ardına dünya genelinde Müzecilik Ödüllerini toplayan ve ziyaretçileri kendine hayran bırakan Truva Müzesi gezmeye başlıyoruz. Buradaki gezi sonrası Çanakkale merkeze geçiş yapıyoruz. Bursa çıkışlı hareketli Çanakkale Turu programımız devam ediyor.
Çanakkale merkezde öncelikle Truva filminde kullanılan Truva Atı ve yanındaki mini parkı gezeceğiz.
Sahil kısmından ilerleyerek meşhur Çanakkale Peynir Helvası sokağından geçiyor ve Çanakkale Çimenlik Kalesi ve Deniz Müzesi alanına ulaşıyoruz. Burada Nusret Mayın Gemisi‘ni gezip içerisindeki sunumu ve bilgilendirmeyi izleyeceğiz. Sonrasında ise hemen yanında bulunan TCG Uluçalireis (S-338) Denizaltısı’nı gezeceğiz. Yakın biz zamanda müze haline getirildi.
Çimenlik Kalesi içerisindeki müze, video gösterileri ve askeri mihmandar eşliğindeki anlatımlar sonrasında bahçedeki savaş eserlerini de inceledikten sonra; Çanakkale ile özdeşleşmiş bir yer durağımız olacak.
Çanakkale denilince akla ilk gelenlerden biri olan Tarihi Aynalı Çarşı ve çevresini rehberimiz ile gezeceğiz. Kuyumcular Sokağı içerisinden ilerleyerek Fetvane Sokak‘a ulaşacağız.
Tarihi Yalı Hanı ve Kervansaray Otel olarak kullanılan Tarihi Kadı Konağı gibi yüz yıllardır ayakta duran bu iki tarihi binayı gördükten sonra Çanakkale Saat Kulesi ve yanındaki Vitalis Konağı‘na ulaşacağız. Burada rehberimizden bilgiler aldıktan sonra otelimize geçeceğiz. Bursa Çanakkale Gezisi ilk günümüzü noktalıyoruz.
Konaklama Çanakkale Merkez Otelimizde
2. GÜN: Çanakkale Şehitlik Turu
Bursa Hareketli Çıkışlı Çanakkale Turu programımızın 2. gününde sizlerle Çanakkale gezimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Sabah kahvaltısı sonrası otelimizden ayrılarak Çanakkale Şehitlik Turu için hareket ediyoruz. Kahvaltı sonrası çıkış yapıyoruz, otelimize dönmeyeceğiz.
Çanakkale Şehitlik turu programımızın asıl gezi güzergahına feribottan iner inmez Dur Yolcu objesi ile dikkatleri çeken Kilitbahir Köyü ile başlıyoruz. Çanakkale Boğazı’nın bu en dar noktasına Fatih Sultan Mehmet Han tarafından karşılıklı olarak yaptırılan Kilitbahir ve Kale-i Sultaniye kalelerini inceliyor ve rehberimizden bilgiler alıyoruz.
Bir sonraki durağımız Namazgah Tabyası‘nda araç içinden Çanakkale Boğazı Savunması ve Tabyalar hakkında rehberimizden bilgiler alırken, aynı zamanda karşılıklı yapılan Rumeli Aziziye ve Anadolu Hamidiye Tabyaları, bu tabyaların savaştaki rolleri hakkında bilgiler alıp incelemeler yapıyoruz.
Ağaçlar arasında gizlenmiş ve tabya kamuflajı konusunda en güzel örnek olan Rumeli Hamidiye Tabyası önünden aracımızla ilerleyerek 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Savaşı ve Deniz Zaferi tarihinde önemli bir yere sahip olan Rumeli Mecidiye Tabyası’na ulaşıyoruz. Burada rehberimizle birlikte Koca Seyit‘in kahramanlık öyküsünü dinleyip Seyit Onbaşı Anıtı‘nı gördükten, tabyada incelemeler yaptıktan ve Rumeli Mecidiye Şehitliği‘nde Şehitlerimizi andıktan sonra Bursa Çanakkale Şehitlik Turu programımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Aracımızla Çanakkale Boğazı sahil şeridinden ilerlerken rehberimizden Çanakkale Deniz Savaşı detaylarını dinliyor, Nusret Mayın Gemisi‘nin kahramanlığına tanıklık ederek Havuzlar Şehitliği‘ne ulaşıyoruz. Devam ederek; Çanakkale Savaşı‘nın önemli destek noktası ve sağlık merkezlerinden biri olan Soğanlıdere bölgesine Mesudiye, Yıldız ve Baykuş Tabyaları hattından varışımız sonrası Soğanlıdere Şehitliği ve Hava Şehitliği hakkında rehberimizden araç içinde bilgiler alıyoruz.
Behramlı Köyü‘nü arkamızda bırakarak Güney Cephesi hattının hemen gerisine kurulan Şahindere Sargı Yeri bölgenin önemli bir sağlık merkezidir. Bölgedeki Şahindere Şehitliği’ni Gerçek Şehitlik ve Sembolik Şehitlik kısımlarını ayrı ayrı gezerek rehberimizden savaştaki sağlık sistemleri hakkında bilgiler alıyoruz.
Savaş zamanının hastanesi sayılan Şahindere‘den ayrılıp Alçıtepe Köyü girişine kurulan Alçıtepe Tıp Müzesi‘ne ilerliyoruz. Çanakkale Savaşı esnasında var olan sargı yerleri göz önüne alınarak canlandırmalar ve bal mumu heykellerle bire bir hazırlanmış müzeyi geziyor ve incelemelerde bulunuyoruz.
Çanakkale Şehitlik Turu programımıza Çanakkale Şehitler Abidesi yönünde ilerleyerek aracımızla devam ederken, Kerevizdere Muharebelerinin gerçekleştiği Kerevizdere, Cesetler Sırtı, Hisarlık Tepe hattında metre kareye 6.000 merminin düştüğü bu coğrafyada yaşananlar hakkında rehberimizden bilgiler alıyoruz.
Çanakkale Şehitler Abidesi‘ne ulaşıyor ve bölgeyi rehberimizle gezmeye başlıyoruz. En geniş gezi alanımız burası olacaktır. Bu bölgede Şehitler Anıtı, Meçhul Asker Anıtı, Yaralı Asker Anıtı, Mustafa Kemal Çanakkale’de Anıtı gibi anıtları; Çanakkale şehitlerimizin isimlerinin yazdığı kabirleri; Atatürk’ün Avustralyalı Annelere Yazdığı Mektup, Çanakkale Savaşı Rölyefi gibi eserleri rehberimizle birlikte gezerken, diğer yandan da çevredeki savaş alanları ve muharebeler hakkında rehberimizden bilgiler alıyoruz.
Ölüm Koyu anlamına gelen Morto Koyu içerisinden aracımızla ilerleyerek Seddülbahir Cephesi hattına devam ediyoruz. Fransız birliklerinin savaş sonuna kadar beklediği bu bölgede Fransız Mezarlığı hakkında bilgiler alıp Kanlı Dere öyküsünü dinleyerek Seddülbahir‘e ulaşıyoruz. Seddülbahir’e varışımız sonrası ilk önce Çanakkale Savaşı Eserleri Müzesi‘ni geziyoruz.
Çanakkale Boğazı girişi olan ve Gelibolu Yarımadası‘nın en uç noktası olan İlyas Burnu‘na varıyoruz. En uca yapılan Cape Helles İngiliz Anıtı hakkında bilgiler alıp geziyor ve Yahya Çavuş Şehitliği‘ne varıyoruz. Ertuğrul Koyu ve Ertuğrul Tabyası‘nı rehberimizle incelerken aynı zamanda çıkarma harekatları ve Çanakkale Boğazı coğrafyası hakkında rehberimizin anlatımlarını dinliyoruz. Şehitlik ziyaretimiz sonrası Bursa Çanakkale Şehitlik Turu programımızın mola noktasına doğru hareket edeceğiz.
Mola noktamız olan Alçıtepe Köyü‘ne varışımız sonrası öğle yemeğimizi almak üzere restoranımıza geçiş yapıyoruz. Geçiş yolumuzda bulunan Lancashire, Pink Farm, Redoubt ve Twelve Tree Corps gibi yabancı anıt ve mezarlıkları da görüp hakkında bilgi alacağız. Öğle yemeğimizi grubumuzla birlikte alıyor ve molamız sonrası şehitlik gezimize devam ediyoruz.
Nuri Yamut Anıtı, Sok Ok Anıtı ve Zığındere Şehitliği‘nin bulunduğu bölge hattından aracımızla ilerleyerek kaldığımız yerden gezimize devam edeceğiz ve sonrasında Kuzey Cephesi‘ne hareket edeceğiz. Kuzey Cephesi‘nde öncelikli durağımız çıkarma harekatının yapıldığı noktalar olacak.
Kuzey Cephesi hattına Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin varlığından ötürü ANZAC Sector adını alan bölge ile başlıyoruz. Anzak birliklerinin ilk çıkarmayı yaptıkları ANZAC Koyu ve savaş sonrasına kadar kalıp, törenlerini de yaptıkları ANZAC Tören Alanı ile başlayarak bölgede bulunan Arıburun Mezarlığı, Beach Mezarlığı, Shrapnel Valley Mezarlığı, Shell Green Mezarlığı gibi yabancı noktalarla beraber bölgedeki muharebeler ve Abrurrahman Bayırı, Şahin Sırtı gibi önemli taarruz noktalarını aracımızdan inceleyerek noktalar hakkında da rehberimizden detaylı bilgiler alarak şehitlik turumuzda ilerlemeye devam ediyoruz.
Kabatepe – Conkbayırı hattında iki tarafın siper hatları baz alınarak aralarından geçecek şekilde yapılmış cephe yolundan ilerleyişimize başlıyoruz. Öncelikli durağımız Tankut Öktem tarafından bir kahramanlık hikayesinden esinlenerek yapılmış Mehmetçiğe Derin Saygı Anıtı olacak. Buradaki ziyaretimiz sonrası aracımızda rehberimizden dere içlerine yapılmış Çataldere Şehitliği ve Karayörükdere Şehitliği hakkında bilgiler alıyoruz.
Kuzey bölgesinin en kanlı muharebelerinin yapıldığı Kanlı Sırt – Kırmızı Sırt hattına varıyoruz. Kanlı Sırt üzerine yapılmış Lone Pine Avustralya Anıtı‘nı ziyaret edip, Kırmızı Sırt üzerindeki orijinal siperler ve lağım tünellerini inceledikten sonra Bursa Çanakkale şehitlik turumuzun sonraki durağı için hareket ediyoruz.
Yolumuz üzerinde bulunan Johnston’s Jolly Mezarlığı, Courtney’s And Steele’s Post Mezarlığı ve Queen Post Mezarlığı hakkında aracımızda rehberimizden bilgiler alarak 57. Alay Şehitliği‘ne ulaşıyoruz. Dere içerisindeki Kesikdere Şehitliği‘ni ziyaret ediyoruz. 57. Piyade Alayı anısına yapılan sembolik şehitlik ve anıtı ziyaret edip bölge ve savaş hakkında rehberimizden bilgiler alıyoruz.
Arıburnu Yarları, Cesaret Sırtı, Walker’s Ridge Mezarlığı, The Nek Mezarlığı, Mehmet Çavuş Anıtı, Baby 700 Mezarlığı gibi çok sayıda noktanın bulunduğu alan içerisinden aracımızla bilgiler alarak ilerliyor ve Kılıçbayırı üzerinden Talat Göktepe Anıtı‘na ulaşıyoruz. Anıt ziyaretimiz sonrası 261 Rakımlı Tepe‘ye varıyor ve Mehmetçik Parkı ile bölge incelemelerimize başlıyoruz.
261 Rakımlı Tepe Mehmetçik Parkı Kitabeleri bizleri karşılıyor. Buradan bölgeye yapılmış siperler içerisinden ilerleyerek Conkbayırı‘na tırmanışa geçiyoruz. Conkbayırı hem savaş için hem de Çanakkale şehitlik turu programımız için en önemli noktalardan biridir. Conkbayırı üzerinde yer alan Atatürk Anıtı, Nazif Çakmak Şehitliği ve Yeni Zelanda Anıtı‘nı gezdikten sonra Atatürk’ün Saatinden Vurulduğu Yeri görüp Atatürk’ün Gözetleme Yeri‘ne geçiş yapıyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk‘ün Çanakkale Savaşı esnasında Anafartalar bölgesini gözetlediği bu noktada rehberimiz ile bölge coğrafyasını ve tarihini incelemeye başlıyoruz. Anafartalar Muharebelerinin yaşandığı Lala Baba Tepesi, Yufusçuk Tepe, Suvla Koyu, Büyük Kemikli Burnu, Küçük Kemikli Burnu, Kireç Tepe ve Mestan Tepe hattı ve burada bulunan Türk ve yabancı anıt ve mezarlıkları hakkında hakim noktadan rehberimizden detaylı bilgiler alıyor Conkbayırı Mezarlığı yönünden güzergahımıza devam ediyoruz.
Kocadere Köyü ve Kocadere Hastane Şehitliği yönünde aracımızla ilerlememize devam ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan Topçu Sırtları, Adana Bayırı ve Kemal Yeri hakkında rehberimizden bilgiler alarak Çanakkale şehitlik turu programımızın son hattına ilerliyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk ve komutası altındaki 19. Tümen‘in savaşı beklediği ve muharebeler başlayana kadar konuşlandırıldığı Bigalı Köyü‘ne ulaşıyoruz. Atatürk‘ün karargah olarak kullandığı ve sonrasında restore edilerek müzeye dönüştürülen Atatürk Evi Müzesi‘ni ziyaret ediyor ve dönüş yolumuza geçiyoruz.
Çanakkale Şehitlik Turu programımızın dönüş yolculuğunda öncelikle Bigalı Kalesi, Kilye Koyu, Eceabat Tarihe Saygı Parkı, Çamburnu Tabyası ve Kalesi, Balkan Savaşı Anıtı ve Yüzbaşı Anıtı hakkında rehberimizden araç içerisinden bilgiler alarak sahil şeridini kullanarak Kilitbahir Köyü‘ne ulaşıyoruz.
Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Minyatür Parkı ve Müzesi‘ni rehberimizden bölge hakkında bilgiler alıyor ve sonrası feribota binerek Çanakkale’ye geri dönüyor ve Bursa Çanakkale şehitlik turu programımızı sonlandırıyoruz.
Şehitlik Turumuz sonrasında Bursa’ya hareket ediyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinden geçiş yaparak Bursa yolculuğumuza başlıyoruz. Varışımız sonrası turumuzu sonlandırıyoruz.
Bursa Çanakkale Turu Fiyatları
Kişi Başı Ücret:
Fiyata Dahil Olan Hizmetler
- Rehberlik Hizmeti
- Şehitlik Turu Esnasında Öğle Yemeği
- 1 Gece Dbl Odada – Oda Kahvaltı Konaklama (Sadece Konaklamalı Turda)
- Feribot Geçişleri, Otoban, Otopark vb.
- Turistik Araçlarla Ulaşım
- Zorunlu Seyahat Sigortası
Bursa Çıkışlı Hareketli Çanakkale Turu hakkındaki tüm soru ve görüşleriniz için lütfen bizimle irtibata geçiniz.
BU PROGRAMIN TÜM HAKLARI LUTARS TURİZM 6310 ADINA SAKLIDIR. İZİNSİZ KULLANILAMAZ VEYA KOPYALANAMAZ.
Henüz yorum yapılmamış.