Çanakkale Gökçeada

Çanakkale Gökçeada

Gökçeada (İmroz), Çanakkale‘ye bağlı bir ilçe ve Türkiye’nin en büyük adasıdır. Ege Denizi’nin kuzey ucunda, Saros Körfezi girişinde yer almaktadır. Gökçeada 95 kmlik kıyı şeridine sahiptir. Adanın en batısında Avlaka Burnu yer almaktadır ve Türkiye’nin de en batı noktasını oluşturmaktadır.

Gökçeada

Mayıs ayından Ekim ortalarına kadar süren sezonda, ada yaşamının güzelleklerinden faydalanmak isteyen misafirler için eşsiz güzellikler, farklı su sporları ve Ege’nin mavisini sunan Gökçeada misafirlerini ağırlamak için gelişen ulaşım imkanları ve konaklama seçenekleri ile misafirlerini bekliyor. Ege’nin günbatımını, Semadirek’in sülüetiyle seyretmek isteyen herkesi Türkiye’nin en büyük ve nadide adasına davet ediyoruz.

Gezilip Görülecek Yerler

Tepeköy, Tuz Gölü, Sualtı Milli Parkı, Peynir Kayalıkları, Kaya Mezarı, Çınarlı Ovasındaki 5 bin yıllık Höyük, lahit mezarlar.

Ayrıca Kaleköy’de, Cenevizlilerden kalma bir kale kalıntısı, Kapıkaya mevkiinde Şeytan Kayalıklarında Eski bir kale kalıntısı, Güzelcekoy’da İngilizler ‘in kullandığı Birinci Dünya Savaşından kalma Karargah ve baraj gölü kalıntıları ve denizdeki batıklar vardır. Adadaki, Roksados mevkiinde, dünyanın en eski barajlarından birinin kalıntıları bulunmaktadır.

Tepeköy’deki Thameni’de ”Gömülmüş Yer” bulunan arkeolojik kalıntılar vardır. İlçede, Kefaloz’da, Tepeköy’ün Balidosta, Zeytinliköy’ün Araşia ve Krioneroda, Dereköy’ün Pirğosta ve tabii Kastro’da birçok arkeolojik kalıntı bulunmaktadır.

İlçede bir Sağlık Ocağı ile 50 yataklı bir hastane mevcuttur. İçme suyu sıkıntısı yoktur ve 24 lt/sn. su verilebilmektedir. Ada milli elektrik sistemine denizaltı kabloları ile bağlanmıştır. Tüm yerleşim birimlerinde elektrik ulaştırılabilmektedir. 28 km. uzunluğunda şehir kanalizasyon şebekesi mevcuttur. 118 km. tamamı asfalt yol ağı bulunmaktadır.