18 Mart Turu 2016

18 Mart Turu 2016


18 Mart 2016 Çanakkale Zaferi 101. Yıl haftası özel Çanakkale Şehitlik, İstanbul, İznik ve Bursa bölgelerini kapsayan paket 5 Gün 4 Gece konaklamalı tur programı.

18 Mart Turu 2016

Geçtiğimiz 2015 yılında Çanakkale Zaferi‘nin 100. Yılı kutlandı. Geçen uluslar arası protokol katılımları ve güvenlik nedeniyle tören ziyaretçilere kapalı olarak gerçekleşti. Bu nedenle 101. Yıl olan 18 Mart 2016 için sizlere bu alternatif tur programını hazırladık. Özellikle Yurt dışı ve Anadolu’dan gelecek ziyaretçilerimize bölgemizi tamamen gezme imkanı sunuyor.

18 Mart 2016 Tur programımız paket tur alternatifidir. Alternatif dememizin sebebi ayrıca günübirlik olarak bir tur programımızın olmasıdır. Çanakkale Zaferi Törenleri 18 Mart 2016 katılımı için günübirlik tur programımızı da tercih edebilirsiniz.

18 Mart Turu 2016

İSTANBUL – BURSA – İZNİK – ÇANAKKALE TURU
5 GÜN 4 GECE KONAKLAMALI

Tur Günü 1: İstanbul Turu 15 Mart 2016

Uçuşunuz sonrası sizleri İstanbul Havaalanında karşılıyor ve Klasik İstanbul Turu programımıza başlıyoruz. Sırasıyla;

Ayasofya: 6. yüzyılda Bizans İmparatoru Justinian tarafından inşa ettirilen bu Bazilika, çağının çok ötesindeki mimari uygulamaları ve kubbesinin görkemi ile ün yapmış bir yapı.

Sultanahmet Camii: 17. yüzyılda Sultan Ahmet adına yapılan bu selatin camii, dünyada tek örnek olan 6 minaresi ve iç dekorasyonunda kullanılan değerli İznik çinileriyle ünlü.

At Meydanı (Hippodrome): Sultanahmet Meydanı’ndaki antik at meydanı, Doğu Roma Dönemi’nde araba yarışlarına sahne olmuş, Bizans’ın en önemli meydanı. Meydanı Theodosius Dönemi’nde dikilen Mısır ve Bizans Obeliskleri, Serpentine Kolonu ve Osmanlı Dönemi’nde yapılan Alman Çeşmesi süslüyor.

Süleymaniye Camii: Osmanlı İmparatorluğu’nun en güçlü sultanı Kanuni Sultan Süleyman tarafından, Türk mimarisinin piri Mimar Sinan’a yaptırılan cami, İstanbul siluetinin en belirleyici simgelerinden biri.

Topkapı Sarayı: Osmanlı padişahları 15. yüzyıl sonlarından 19. yüzyıla kadar imparatorluğu bu saraydan yönettiler. Günümüzde müze olan sarayda, Osmanlı hazinesi, Çin porselenleri, silahlar, giysiler, saatler gibi sergilerin yanı sıra Kutsal Emanetler dairesi bulunuyor.

Kapalı Çarşı: Dünyanın sayılı kapalı çarşılarından birinin, labirenti andıran sokaklarında, binlerce küçük dükkân arasında bir renk cümbüşü içinde dolaşıyoruz.

Zaman ve trafiğe göre ziyaret edebileceğimiz noktalar ise; Eyüp Sultan, Galata, Taksim. Galata – Taksim güzergâhları istenirse gece turu olarak da yapılabilmektedir. Turlarımız sonrasında konaklama için otelimize geçiş yapıyoruz.

Tur Günü 2: İznik Bursa Turu

Sabah kahvaltısı sonrası hareket ediyoruz. İstanbul – Bursa karayolunu takiben İznik’e varıyoruz. Hıristiyanlar için önemli olan İznik Ayasofyası’nı (7.Ekümenlik Konsül’ü nün toplandığı yer) gezdikten sonra Süleymaniye Paşa Medresesi ve Çinicilik Atölyeleri’ni, Çini fırınlarının ortaya çıkarıldığı kazı alanlarını ve Lefke Kapı’sını görüyoruz. Sonraki durağımız İznik Müzesi ( Nilüfer Hatun İmareti ), İznik Yeşil Camii’yi de görüp panoramik İznik şehir turu ve Senato Binası kalıntılarını gördükten sonra İznik’ten ayrılıp Bursa’ya hareket ediyoruz.

Bursa’da ilk durağımız Evliya Çelebi’nin ifadesiyle Bursa’nın Ayasofyası Ulu Camii oluyor. Ulu Cami gezimizin ardından Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbe ziyaretleri yapıp Kozahan’da (İpekçiler Çarşısı) kısa bir mola verip öğle yemeğimizi almaya gidiyoruz. Öğle yemeği sonrası Cumalıkızık’a geçiyoruz. Konuk Evi, Sanat Evi, Çoban Evi, Etnografya Müzesi’ni gezip dünyanın en dar aralığı olan Cin Aralığı’ndan geçmeyi deneyeceğiz. Köyde vereceğimiz alışveriş için serbest zaman sonrası Bursa merkeze dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

Tur Günü 3: Çanakkale Şehitlik Turu

Sabah kahvaltısı sonrası otelimizden çıkış yaparak Çanakkale’ye hareket ediyoruz. Çanakkale’ye varışımız sonrası Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi ve Nusret Mayın Gemisi ziyaretleri yapıyor ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz.

Serbest zaman sonrası feribot yolculuğu ile Gelibolu yarımadasına geçiş yapıyoruz. Kilitbahir Köyü ve Kalesi, Namazgâh Tabyası, Rumeli Mecidiye Tabyası ve Şehitliği, Koca Seyit Anıtı, Havuzlar Şehitliği, Şahindere Gerçek Şehitliği, Alçıtepe Köyü Salim Mutlu Müzesi, Çanakkale Şehitler Abidesi, Ölüm Koyu ve Kanlı Dere, Seddülbahir, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Ziyaretlerimiz sonrası Çanakkale’ye dönüş yapıyoruz. Geceleme otelimizde.

Tur Günü 4: ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLERİ 18 MART 2016

Sabah kahvaltısı sonrası otelimizden hareket ediyoruz. Gelibolu yarımadasına feribot yolculuğu ile geçiş yapıyoruz. Kara savaşları ve kuzey cephe hattı için Bigalı Köyü’ne hareket ediyoruz. Burası ile başlayan turumuza; Bigalı Atatürk Evi Müzesi, Anafartalar Köyleri ve Şehitlikleri, Anzak Tören Alanı, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, Kırmızı Sırt, Orijinal Siper ve Tüneller, 57. Alay Şehitliği, Mehmetçik Parkı, Conk Bayırı, Atatürk’ün Gözetleme ve Saatinden vurulduğu yerler ile devam ediyor ve Alçıtepe Köyü’ne hareket ediyoruz.

Öğle yemeği molamız sonrasında 18 Mart törenlerini izlemek için Çanakkale Şehitler Abidesi’ne hareket ediyoruz. Çanakkale Şehitler Abidesi’nde törenlere katıldıktan sonra Çanakkale’ye dönüş yapıyoruz. Geceleme otelimizde.

Tur Günü 5: Çanakkale İstanbul 19 Mart 2016

Sabah kahvaltısı sonrası uçuş saatlerinize göre sizleri havaalanına transfer ediyoruz. Uçuşun geç olması durumunda istenilen noktada serbest zaman verilebilmektedir. İstenirse ekstra olarak Boğaz Tekne Turu yapılabilmektedir.

TUR ÜCRETİ:

Ücrete Dahil Hizmetler

  • Ulaşım ve Transfer Hizmetleri
  • Profesyonel Rehberlik Hizmetleri
  • İstanbul Oda Kahvaltı – Bursa, Çanakkale Kahvaltı Akşam Yemeği 3* Otel Konaklama
  • Zorunlu Seyahat Sigortası
  • Feribot Geçiş Ücretleri

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

  • Ekstra Turlar
  • Öğle Yemekleri
  • İstanbul’da Akşam Yemeği
  • Tüm Müze Giriş Ücretleri ( Müzekart Tavsiye Olunur )

Program hakkındaki tüm görüş ve önerileriniz için lütfen bize ulaşın.

18 Mart Çanakkale Turu 2016

18 Mart Çanakkale Turu 2016

Sending
User Review
0 (0 votes)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.