17 Temmuz 1915

17 Temmuz 1915 günü 1. Dünya Savaşı Çanakkale Savaşı’nda neler oldu ve Gelibolu’da neler yaşandı?

17 Temmuz 1915

Topçu Ralph Doughty, 2. Batarya, 1. Topçu Tugayı, AIF – Gunner Doughty, İngilizlere Helles’te yardım eden Avustralya 2. Bataryasındaydı.

Bugün yine çok sıcak. Sinekler işleri daha da hoş hale getirmez. Clowes‘a gözlem çalışması için tekrar siperlere kadar eşlik etme emri aldım. Buraya geldiler ve bir deliğin ‘H’sinde dörde bölündüler.

Türklerde orijinal ikinci satır. Bir mil yakındaki siper, üzerlerinde 6 inç toprak olan ölü Türklerle dolu. Siperin rampaları ölü bedenler ile daha kalın. Koku, onu tarif etmeye çalışmayacağım ama kolonya kokusu değil. Ve 48 saat buradayız. NE KADAR ROMANTİK!

KAYNAK: Burada bulabileceğiniz Ralph Doughty ile ilgili harika bir web kaynağı var: http://www.thekivellfamily​.co.nz/family_pages/ralphs​_diaries/Ralph_Doughty.htm​l

Bu gerçekten okumaya değer. Peter Kivell sayesinde … Peter Hart

17 Temmuz 1915

17 Temmuz 1915

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.