Güney Muharebe Alanları Turu

Güney Muharebe Alanları Turu

Güney Muharebe Alanları Turu, Seddülbahir bölgesi olarak adlandırılan Gelibolu Yarımadası güney uç kısmı çıkarma ve muharebe alanları özel tur programı.

Güney Muharebe Alanları Turu

Daha önce sizlerle paylaştığımız Deniz Muharebe Alanları turu programımız gibi Güney Muharebe Alanları tur programımız da özel bir organizasyondur. Çanakkale Savaşı alanlarını coğrafi ve muharebe anlayışına göre ayırarak akademik destekli ve tarihsel detay ağırlıklı olarak size özel programlar sunmaya devam ediyoruz. Bu tur programı standart şehitlik turu programına göre aynı bölgede çok fazla zaman geçirmeyi ve daha fazla savaş detayına girmeyi kapsamaktadır.

Güney Muharebe Alanları Turu

Çanakkale Kara Muharebelerinin cereyan ettiği önemli bölgelerden biri Seddülbahir bölgesidir. Seddülbahir, Gelibolu Yarımadası‘nın güney en uç kısmıdır. Bölge hem Deniz Savaşları hem de Kara Muharebeleri açısından stratejik bir öneme sahiptir.

25 Nisan 1915 günü kara savaşının başlangıcı ile ilk olarak işgal edilen bölge aynı zamanda işgal güçlerinin son olarak 9 Ocak 1916‘da terk ettikleri noktadır. Kara muharebeleri boyunca İtilaf birlikleri ana karargah ve yönetim merkezi olarak Seddülbahir‘i kullanmışlardır.

Bu özel tur programımızı tercih ettiğinizde, tarih olarak da 9 Ocak gününü seçerseniz aynı zamanda Çanakkale’nin Kurtuluş Günü kutlamalarına da şahitlik edebilirsiniz.

Güney Muharebe Alanları Turu Detayı

Sabah 09.00’da daha önce belirtilen noktalarda buluşarak Güney Muharebe Alanları Turu için Gelibolu Yarımdası‘na feribot ile ulaşım sağlıyoruz.

İlk durağımız 25 Nisan 1915 harekatın ilk günü düşmanın hedefi olan bölgenin en yüksek tepesi Alçıtepe oluyor. Bölgeye en hakim olan bu tepedeki Bakı Terasından öncelikle Güney Muharebe Alanları‘nı inceleyerek ön bilgi alıyoruz.

Güneydeki 5 çıkarma noktasından biri olan Hisarlık Burnu – Sığırini Koyu hattına hareket ediyoruz. Hisarlık Burnu olarak adlandırılan kesimde aynı zaman Çanakkale Şehitler Abidesi de bulunmaktadır. Buradaki çıkarma harekatı ve Anıt hakkında bilgiler aldıktan sonra hareket ediyoruz.

Seddülbahir köyüne ulaşıp İlk Şehitler Anıtı ve Kale ziyareti sonrasında ikinci çıkarma koyu olan Ertuğrul Koyu‘na iniyoruz. Çıkarma harekatı hakkında bilgiler aldıktan sonra Yahya Çavuş ve İngiliz Cape Helles Anıtı ziyaretleri yapıyor ve devam ediyoruz.

Üçüncü çıkarma noktası olan Tekekoyu bölgesine ulaşıyoruz. Burada çıkarma harekatı ve bölgesel muharebeler hakkında bilgiler alarak devam ediyoruz.

Dördüncü çıkarma noktası olan İkiz Koyuna ulaşıyoruz. Yine burada çıkarma harekatı ve bölgesel muharebeler hakkında bilgiler alarak devam ediyoruz.

Beşinci çıkarma noktası olan ve savaş boyunca Muharebe Hattı olarak kullanılan Zığındere bölgesine ulaşıyoruz. Burada çıkarma harekatı ve Zığındere Muharebesi hakkında bilgiler alıyoruz.

Alçıtepe Köyüne hareket ediyoruz. Varışımız sonrası bölgedeki ilk savaş müzesi olan Salim Mutlu Müzesi‘ni geziyoruz. Sonrasında ise Zığındere Türk Hattı‘na hareket ediyoruz.

Düşman avcı birliklerinin ulaşabildiği en son nokta olan Son Ok Anıtı hakkında bilgiler alıyoruz. Zığındere Sargı Yeri Şehitliği ziyareti yapıyoruz. Nuri Yamut Anıtı ziyaretimiz sonrası ise Kerevizdere hattına hareket ediyoruz.

Fransız muharebe alanı olan Kerevizdere metre kareye 6.000 piyade mermisinin düştüğü ve havada mermilerin çarpıştığı bölgedir. Kerevizdere muharebeleri hakkında bilgiler alıyor ve dönüşe geçiyoruz.

Dönüş yolumuz üzerinde yer alan Şahindere ve Soğanlıdere Sargı Yeri Şehitlikleri, Havuzlar Şehitliği ve Koca Seyit ziyaretleri yaptıktan sonra turumuzu sonlandırıyor ve Çanakkale’ye geri dönüş yapıyoruz.

* Tur programımız boyunca çevremizde yer alan tüm diğer noktalar ve yabancı anıt ve mezarlıklar hakkında da bilgi sahibi olabileceksiniz.

TUR ÜCRETİ:

Güney Muharebe Alanları Turu programımız özel bir organizasyondur. Lütfen fiyat için bizimle iletişime geçiniz.

Seddülbahir Muharebe Alanları Turu

Güney Muharebe Alanları Turu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.